Показати фільтри
    Закрити фільтри
    Сектор
    • Урбо
    WWF-Україна створив лідерську програму задля об’єднання та розвитку молоді
    Лідерська програма – це пілотний освітній курс WWF-Україна для активної та свідомої молоді, який об’єднав 14 молодих людей віком від 17 до 26 років з 8 областей України.
    • Урбо
    Використання потенціалу природоорієнтованих рішень для сталого післявоєнного відновлення та розвитку екологічного законодавства України
    24 листопада 2022 року в м. Брюссель (Бельгія) пройшла зустріч представників Єврокомісії та Уряду України, громадських організацій та експертів, під час якої обговорено використання потенціалу природоорієнтованих рішень для сталого післявоєнного відновлення та необхідність вдосконалення екологічного законодавства України. Захід проходив у гібридному форматі, що надало змогу об’єднати 75 учасників з різних країн.
    Контурно-меліоративне землеробство в Україні
    Стаття #4. Автор: Андрій Ачасов, Ми не можемо отримувати високі врожаї без суттєвого впливу на процеси у агроекосистемі, але ми можемо максимально наблизити с.-г. ландшафт до природних ландшафтів, шляхом надання йому рис самоорганізації та саморегуляції.
    • Урбо
    Стислий огляд сценарних аналізів і прогнозування динаміки вуглецю в ґрунтах у наслідок впливу зміни клімату за різних типів ведення сільського господарства
    Стаття #3. Автор: Андрій Ачасов, в.о. завідувача кафедри екології та менеджменту довкілля, ХНУ імені В.Н. Каразіна д-р с.-г. наук, проф.
    • Урбо
    Депонування вуглецю ґрунтами під різним типом землекористування
    Стаття #2. Згідно нещодавно опублікованого Глобального протоколу ФАО з органічного вуглецю в ґрунті, «масштаби та темпи поглинання вуглецю в ґрунтах можуть сильно змінюватись в залежності від різних практик землекористування, характеристик ґрунту, рослинності, рельєфу та клімату, а також від інших ґрунтотвірних факторів та процесів». Автор: Андрій Ачасов, В.о. завідувача кафедри екології та менеджменту довкілля, ХНУ імені В.Н. Каразіна д-р с.-г. наук, проф.
    • Урбо
    Ключові чинники, які впливають на депонування та емісію вуглецю в ґрунтах
    Стаття #1. Процес секвестрації вуглецю агроландшафтом включає видалення вуглекислого газу з атмосфери рослинами в процесі фотосинтезу та його зберігання у генетичному профілі ґрунту і рослинної біомаси (у стовбурах дерев, гілках, листі, коренях). Автор: Андрій Ачасов, В.о. завідувача кафедри екології та менеджменту довкілля, ХНУ імені В.Н. Каразіна д-р с.-г. наук, проф.
    • Ліс
    Що ми розуміємо під зміною клімату?
    Клімат - не прогноз погоди, а статистика (або довготривалий режим погоди). Матеріали для проєкту INSURE: movIng Nature baSed climate solutions into Ukraine’s Reform agenda (Запровадження природоорієнтованих кліматичних рішень у Порядок денний реформ в Україні) в рамках завдання №2
    • Урбо
    Навчальна поїздка в Німеччину, Баварія для представників органів центральної виконавчої влади 10-14 жовтня 2022 року
    10-14.10.2022 відбулася навчальна поїздка представників органів центральної виконавчої влади - Міндовкілля, Мінагрополітики, Мінрегіону, Держводагентства, Держлісагентства та Держгеокадастру до Німеччини, земля Баварія, організована громадською спілкою «Всесвітній фонд природи Україна» (далі – WWF-Україна) разом із Баварським державним управлінням з охорони навколишнього середовища в рамках проєкту INSURE «Запровадження природоорієнтованих рішень у Порядок денний реформ в Україні» .