Регенеративна сімейна ферма Макаулі

Ферма застосовує ресурсозберігаючі практики: нульовий обробіток ґрунту та покривні культури. Це робить грунт здоровішим, захищає його від ерозії та економить кошти і час. Тому ферма стає більш стійкою до зміни погодних умов.

Сім’я Макаулі вирощує кукурудзу, сою та пшеницю без обробітку ґрунту. Це покращує управління поживними речовинами, зменшує ущільнення ґрунту та дозволяє краще контролювати бур’яни між пшеницею та кукурудзою.

Сімя вирішила відійти від традиційного землеробства, бо усвідомила, що обробіток ґрунту забирає багато часу та коштів, погіршує здоров’я ґрунту та збільшує його ерозію.

Фінансові вигоди:

Річний чистий дохід сім’ї збільшився на 25 036 доларів США. Тобто, рентабельність інвестицій склала 135%.

Фінансові витрати:

Попри те, що більшість управлінських витрат вдалося скоротити, сім’я все ще повинна щороку витрачати кошти на покривні культури ($53 на акр), додаткове застосування гербіцидів ($23 на акр), робочу силу та обладнання для змішування насіннєвих сумішей ($1,72 на акр).

Також сім’я продовжує вивчати методи покращення здоров’я ґрунту, останні досягнення в галузі технологій нульового обробітку ґрунту та їх впровадження. За навчання теж потрібно платити, воно включає перегляд відео в YouTube, поїздки на конференції та поля – це близько 44 годин на рік.

Супутні вигоди:

Використовуючи нульовий обробіток ґрунту та суміші покривних культур, зявляються і нефінансові вигоди. В тому числі, на 70-90% скорочується потреба у добривах, на 99% зменшується ерозія ґрунту. Також господарство повідомляє про скорочення загальних викидів парникових газів на 69%.

НЕ ОПИСАНО

Ферма Макаулі займається рослинництвом та великою рогатою худобою (має 70 тварин). Вона знаходиться в штаті Нью Йорк, США.

Загальна площа ферми – 447 га. В тому числі 80 га – це низинна земля вздовж річки, 137 га – сіножаті і пасовища, 230 га – рілля, яка є головним фокусом цього прикладу.

Сім’я вирощує кукурудзу, сою та пшеницю за чотирирічною схемою ротації (1 рік – кукурудза, 2 роки – соя, 1 рік – пшениця).

Ферма почала перехід до ресурсозберігаючої системи ведення господарства в 2009 році. Перший рік вирощування пшениці за нульовою технологією був важким, бо тоді господарство ще не придбало відповідну техніку.

В 2012 році ферма перейшла на вирощування кукурудзи за нульовою технологією обробітку ґрунту. Згодом за цією технологією почали вирощувати і всі інші сільськогосподарські культури.

В тому ж році сім’я Макаулі почала висівати покривні культури після пшениці. Це допомогло зменшити ущільнення та покращити контроль над бур’янами між пшеницею та кукурудзою.

Для боротьби з ерозією та для внесення азоту суміш покривних культур включає овес, жито, редис, озимий горох та волохату вику. Покривні культури залишаються на грунті протягом всієї зими. Потім на цих ділянках засівають інші товарні культури: кукурудзу або сою.

Сім’я висаджує свої товарні культури прямо поверх покривних. Збирають покривні культури лише після цієї посадки, щоб дозволити покривній культурі рости довше. В результаті виробляється більше біомаси, придушуються бур’яни і хвороби, а поля менше потребують поливу. Це дозволяє садити основні культури раніше.

Ферма отримала фінансову і технічну допомогу від місцевого представництва Служби охорони природних ресурсів Міністерства сільського господарства США (USDA) через Програму стимулювання якості навколишнього середовища (EQIP).

Зміну клімату (адаптація, пом’якшення чи змішаний вплив)

Ферма стала стійкішою до таких проявів зміни клімату як посухи, зливи та хвилі тепла. Витрати втрат азоту зменшилися на 72%, фосфору – на 90%, седиментації – на 99%. Загальні викиди парникових газів скоротилися на 69%.

Значно покращився стан ґрунту (його фізична структура, біорізноманіття).

Використання нульового обробітку ґрунту допомагає зекономити на обладнанні та праці.

НЕ АКТУАЛЬНО

Відновлення аграрного ландшафту після бомбардування
    Перетворення пошкодженого рельєфу поля у новий ландшафт, створюючи невеликі лісові насадження, живі огорожі та болітця на місцях воронок для стабілізації мікроклімату окремих полів, та для адаптації до зміни клімату та естетичної привабливості територій.
    Алейне землеробство
    Це система сталого землекористування, яка дозволяє диверсифікувати дохід фермера та раціональніше використати природні ресурси. Крім того, дерева поглинають вуглекислий газ, попереджають ерозію, допомагають с/г землям краще переживати повені, посухи, коливання температури та зміну розподілу опадів та інші прояви зміни клімату.